PASTÍS DE POMA ENGRUNAT

Ingredients
300 g de farina
2 cullerades de llevat en pols
140 g de mantega
1 ou
125 g de sucre
2 pomes grosses
100 g de nous
50 g de panses de Corint
Sucre glas per a decorar
























Preparació
Escalfar el forn a la temperatura de 200º.
En un bol ample, posar la farina en forma de volcà juntament amb el llevat al centre, la mantega estovada, l’ou sencer, 100 g de sucre (reservar els altres 25 g) i la vainilla en pols i el llevat en pols, i treballar-ho primer amb una forquilla i després acabar d’amassar amb les mans, fins que quedi una pasta consistent, com ara la pasta brisa, però sense estirar.
Untar amb mantega un motlle de 22 cm i posar-hi al fons tres quartes parts de la massa.
Ratllar la pell de la llimona, procurant només agafar la part groga, perquè la part blanca és amarga.
Ratllar una poma, disposar-la a sobre de la massa, escampar-hi per sobre la meitat del sucre que teníem reservat, la meitat de la ratlladura de llimona, una mica de vainilla en pols, la meitat de les nous trencades, no picades, i totes les panses de Corint.
Ratllar l’altra poma i fer una altra capa de farcit, igual que l’anterior, però en aquest cas sense panses, ja que a la part de dalt del pastís es ressecarien. Esmicolar la quarta part de massa restant, fent petits pessics irregulars (engrunes), i posar-los a sobre del farcit, procurant que quedi ben cobert.
Coure el pastís al forn a 200º, durant 50 minuts aproximadament. Punxar-lo per comprovar-ne la cocció.
Quan el pastís sigui fred, desmotllar-lo i cobrir-lo amb sucre glas.

Comentarios