CARGOLS A LA CASSOLA

Recepte de Montserrat Seguí “Cuinar és senzill”
Ingredients
1kg de cargols
2 ramets de fonoll, farigola i llorer
julivert
2 grans d’all
1 os de pernil
100 g de cansalada viada
50 g d’ametlles torrades
1 ceba
1/2 kg de tomàquet
bitxo
Preparació
Per rentar els cargols, s’han de fregar varies vegades amb aigua (no s’ha de posar sal perquè treurien molta baba).
Quan sembli que ja estàn nets es posen en una olla amb aigua freda. Cal encendre el foc progressivament, de fred a calent. Així, els enganyem i es queden fora de la closca. Els trindrem uns 30 minuts al foc. Quan l’aigua comenci a bullir es posa un ramet de farigola, fonoll i llorer.
Quan hagi passat la mitja hora, s’escorren i es posen en una cassola amb uns dits d’aigua. Es posa l’os de pernil i el sofregit que s’hagi preparat.
Pel sofregit: ofegar en una cassola els trossets de cansalada i l’os de pernil. Tot seguit, posar la ceba i després el tomàquet. Al cap d’una estona, afegir-hi el bitxo a trossets petits i l’altre ramet d’herbes.
Quan tot estigui ben barrejat afegir els cargols escorreguts i deixar-ho una mitja hora.
Quan quedin 15 minuts posar les ametlles picades.

Comentarios