EMPANADA GALLEGA

Ingredients
Massa:
1/2 quilo de farina
1 ou 
1 got d’oli (mida got de vi)
1 avellana de llevat de forn


Sofregit:
1 llauna de tomàquet i una mica més
1 ou dur
2 llaunes de tonyina
2 o 3 cebes picades
1 pebrot verd
 
 Preparació
Pica les hortalisses i ofega-les amb oli a foc suau (l’oli no el llencis perquè el farem servir quan fem la massa). Quan el sofregit estigui a mig fer afegeix el tomàquet l’ou dur i al final, la tonyina. Afegir sal i pebre vermell i deixar refredar.

Col•locar la farina en un recipient, fent un forat al mig per afegir-hi l’ou. Afegir-hi l’oli, la llet, el llevat i una mica de sal. Barrejar-ho tot molt bé fins que la massa no s’enganxi a les mans.
Tot seguit, fer dues boles de massa (una més gran que l’altra). I, reservar-les durant una hora.
Estirar la base de la massa amb el curró i folrar la base de la safata (untada de mantega) i repartir per sobre el sofregit. Ha d’estar caldós. Estirar igualment la tapa i aixafar el contorn. També es pot decorar la superfície amb tires per una quadrícula. Pintar l’exterior amb ou perquè quedi daurat. Finalment, punxar la capa de dalt amb una forquilla perquè no s’infli.
Es cou al forn a 200º uns 45 minuts fins que estigui daurada i al punt.
Bon profit!


Comentarios